lunes, 23 de septiembre de 2013

Els RSS

A la nostra tercera classe de GTIC ens han ensenyat com podem guardar les webs d'interes endreçades en carpetes, això ens serveix per tenir les webs que consultem a un aparell a qualsevol altre aparell, per exemple, podem posar a les nostres webs d'interès una pàgina al nostre smartphone i que ens surti al nostre portàtil o tablet, per fer això hem d'iniciar sessió a google chrome i sincronitzar el compte. Per endreçar les webs d'interes en carpetes hem d'anar a la part dreta de la pantalla del google chrome i fer clic a les tres ratlles que veiem, una vegada hem fet clic allà li donem a marcadors i quan hem fet clic busquem on posa administrador de marcadors. Quan fem clic aqui se`ns obre una pantalla on hem de clicar a organitzar i allà hem de clicar a crear carpeta i podem posar les webs que tinguem als marcadors a la carpeta que hem creat.
Un altre tema del qual hem parlat a aquesta sessió es de com podem endreçar les pàgines que normalment mirem. Per fer això hem de entrar a Netvibes, que és una pàgina web on podem veure una mica per sobre el que hi ha a les pàgines que tenim guardades. Per guardar a aquesta pàgina les webs que volem hem de buscar la RSS i posar-la on ens diu afegir, allà li cliquem a canals  i al primer requadre que ens surt hem de posar la RSS que hem agafat de la pàgina que volguem veure.

En aquest link podeu trobar més informació sobre els RSS:

A continuació us deixo un video on explica que són els lectors RSS:



Per últim, hem parlat sobre scoop.it que es una pàgina on podem buscar informació sobre un tema més concret que google, perquè en aquesta pàgina la gent escull l'informació que vol i recomana les pàgines que veuen que tenen una bona informació.

Les webquests

Bon dia!
Un altre activitat que hem de fer per a la classe de GTIC es penjar un video per tal de fer una pràctica de com fer-ho.
Per penjar el vídeo el primer que hem de fer és copiar el codi embed d'aquest, en aquest cas el trobarem dalt del vídeo on posa embedir.




Una vegada cliquem ens surt una petita pestanya amb el codi embed i un boto on diu copia on hem de clicar.



Quan fet això tornem a l'entrada on
volem penjar el vídeo i on posa HTML cliquem i enganxem el codi embed del vídeo i ja el tindrem penjat.


Per aconseguir posar el vídeo a la mida que volgueu heu de canviar la mida al codi embed, això es fa on posa height i l'altre mida l'heu de canviar on posa width.
A continuació penjo el viíeo sobre les webquests, aquest vídeo ens explica el treball que han fet ha una escola sobre les constel·lacions zodiacals.
A la pagina on trobem aquest vídeo també podem trobar molta informació sobre les matèries que normalment tenen els nens a les escoles.

  Edu3.cat

Google Drive

A la nostra sengona classe de GTIC hem començat a utilitzar el google drive amb el qual hem fet un treball en grup. Al meu grup hem decidit fer aquest treball sobre els portatils vs els llibres digitals. Per fer aquest treball en grup amb el google drive primer una persona del grup ha hagut de compartir el document amb la resta del grup i després la resta de persones hem pogut escriure i editar el document de google drive.
Aquest treball està compost per un document, una presentació i un formulari.
A continuació us penjo el resultat final del treball perquè pogueu fer-li un cop d'ull.

Document:



Presentació:




Formulari:




lunes, 16 de septiembre de 2013

Presentació

Hola em dic Raquel estic estudiant primer de Educació Infantil a Blanquerna.
He creat aquest blog a la meva primera classe de GTIC i aniré explicant el que fem i aprenem a classe.