domingo, 27 de octubre de 2013

Prezi

Hola a tothom!
Avui us parlaré del prezi que és un programa online per fer presentacions sense diapositives, en aquest cas tenim un espai en blanc en el que podem anar col·locant tots els elements amb un sentit o donar-li després.
Amb els frame, que són editors de l'espai, anem posant en ordre els elements que hem col·locat i si ens oblidem d'algun element entre dos que ja tenim units el podem afegir al mig donant-li al més que ens surt al costat del número que té l'objecte que va abans del nou que volem possar.
Abans de fer un prezi hem de triar molt bé les imatges perquè ens succereixin alguna idea, perquè un prezi tan pot ser per que algún interlocutor ens l'expliqui de forma oral o per mirar-lo sols i entendre'l per nosaltres mateixos.
Els prezis que tu crees els pots fer tant privats com públics i reutilitzables, que es poden cambiar com vols o simplement públics perquè la gent els pugui mirar.
Una altre funció que té el prezi, en la meva opinió una uan aventatge, es que podem afegir persones per editar-lo, poden treballar 10 persones alhora, d'aquesta manera es més fàcil fer una presentació en grup que després has de presentar.
A continuació us deixo el prezi que he creat jo com a treball per a la classe de GTIC.

Al meu prezi podreu veure que hi ha un efecte visual en el que per passar d'una imatge a una altre fa una volta, aquest efecte s'aconsegueix col·locant l'imatge a l'inversa, ja que el programa t'ensenya les imatges sempre al dret.
També podem trobar prezis d'altres coses com aquest que us deixo a continuació sobre com fer un prezi en 5 pasos.

lunes, 21 de octubre de 2013

Usos educatius dels blogs

Bon dia,
Aquesta vegada per la classe de GTIC vam haber de llegir el llibre de  "Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents ". Amb aquest llibre vam fer un petit debat al qual vam comentar els diferents aspectes que treballa el llibre.
Al llibre trobem que ens explica conceptes com per exemple, que és un blog, una blogosfera, una blogroll i molts altares conceptes, a continuació su definiré aquests tres.
Blog: És un lloc web el qual es va actualitzant periòdicament, com poder veure al meu, i que recopila els artícles cronològicament, els quals apareixen de més recent a més antic.
Blogosfera: És el conjunt de persones que es van juntant pasant d'un blog a un altre, aquesta blogs normalment són tots dels mateixos temes.
Blogroll: Éste un gadget que permet fer un llistat dels blogs que t'interessan, els aulas el spots endreçar de la manera que més t'agradi o més fàcil et sigui trobar-los després, també els hipótesis canbiar el nom, com podreu veure jo tinc fet el meu blogroll.
Després el professor ens va dir que haviem de escollir un blog educatiu i comentar-lo que es el que farè jo a continuació.

Per fer aquest treball jo he triat aquest blog: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Per començar analitzaré els continguts que hi ha publicats i el seu format que en aquest cas podem trobar contingut escrit normalment acompanyat de fotos i en algunes ocasions també podem trobar videos.

-Tipus de blog:  Aquest es un blog d'aula. Això vol dir que són tant els alumnes com el professor qui publica al blog. En aquest blog podem veure que l'activitat qeu s'hi desenvolupa són les diferents activitats que fan els alumnes al llarg del curs.

Aquest blog es públicat tant pel professor com pels alumnes, com podem veure a la signatura de les entrades.

- Estructures: Podem trobar un menú a la part de dalt del blog on hi ha diferents categories on podem triar, en aquest cas només hi trobem les categories però no hi trobem etiquetes.
La plataforma que utilitza es un blogger.
Les entredes són normalment amb un escrit i unes fotos que es veuen a la entrada amb d'altres que estan posades a un link on posa fotos.

- Competències: Les competències que s'hi treballen són les diferents activitats i tallers que fan els nens a classe i a les excursions que fan.
Podem trobar alguns comentaris de les diferents mares dels nens de la classe. Aquest blog va dirigit a les famílies dels nens que van a aquesta escola perquè puguin saber quines activitats fan.

Abaix a la dreta podem trobar el blocroll, es a dir, la llista de blogs que té aquest blog.

Al meu blog també podeu trobar el meu blocroll.

domingo, 20 de octubre de 2013

Usos del Power Point

Hola a tots!
A la classe de GTIC vam estar treballant els diferents tipus de Power Point que és poden fer, per fer això primer vam llegir un document que us posaré a continuació.
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf
En aquest document podem trobar a la pàgina sis on diu Joan Ferrés (1992) informació sobre presentacions amb emocions. Un exemple de presentació que provoca emocions podria ser un Power Point sobre el maltracte a les dones.
Si un professor posa una presentació amb un poema ens serveix per treballar la poesia.
A la pàgina 5, paràgraf 6 podem trobar com fer interactuar als alumnes.
Quan posem una presentació amb una imatge d'una impressora, aquest tipus de Power Point serveix per llegir el poema i ensenyar un dibuix que representi el poema. Aquest Power Point també serveix per recolzar la poesia.
A la pàgina 5, paràgraf 7 ens parla sobre les animacions. Quan parlem d'animacions ens referim als moviment que fa un objecte, però si parlem de transicions ens estem referint a les diapositives. També podem afegir accions que serveixen per poder escollir un camí o altre.
A les pàgines 4 i 5 trobem informació sobre els links.

sábado, 12 de octubre de 2013

Vídeos educatius

A l'ultima classe de GTIC  per començar vam llegir una part del llibre "Vídeo y Educaión" de Joan Ferrés. a continuació us deixo el link perquè pogueu llegir el llibre si voleu.

http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

D'aquest llibre vam llegir tres parts que són les següents:
- Un nuevo hombre:
   En aquesta part ens fa la diferència entre l'hemisferi esquerra i l'hemisferi dret.

- Un nuevo modo de conocer:
   Aquí l'autor ens fa la diferència entre llegir un text i veure una imatge o un vídeo. Quan llegim un text ens   aporta idees i quan veiem un vídeo o una imatge sentim emocions.

- Un nuevo lenguaje:
   En aquesta part del capítol ens parla sobre el llenguatge audiovisual, que transmet idees a través de les  emocions.

Quan llegim un text el procés que seguim es:
Imatge --> Idees --> Emoció
Quan mirem una imatge o veiem un vídeo el procés que seguim es:
Imatge --> Emoció --> Idees

Després de llegir aquest capítol vam veure dos vídeos, el primer es deia "Breu història de Catalunya", aquest és una vídeo lliçó, això vol dir que no transmet cap emoció, aquest tipus de vídeos són eficaços per veure'ls individualment i fer exercicis. També podem dir que es un vídeo del durant, perquè aprens mentre l'estàs veient, ensenya continguts individualment.
Edu3.cat
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=18162&p_ex=breu%20hist%F2ria%20de%20catalunya

El segòn vídeo que vam veure va se "dinner for two", aquest és un vídeo motivador, un vídeo del després perquè aprens quan dialogues desprès de veure el vídeo, provoca emocions en grup.

Edu3.cat
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=17242&p_ex=dinner%20for%20two

sábado, 5 de octubre de 2013

Copiar o robar?

Aquest cop faig aquesta entrada per explicar el que vam fer a l'ultima classe de GTIC. Per començar vam veure quatre situacions amb les quals vam estar debatent quines accions estaven bé i quines no ho estaven. Al final vam veure que cap de les accions estaria bé fer-la. A continuació us poso el link perquè pogueu veure quines eren aquestes situacions.
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/cultura-lliure-i-programari-lliure-4.html
Després de fer aquest exercici vam estar veient les diferents llicencies que podem trobar a una pàgina web per saber si podem copiar informació d'aquella pàgina de forma legal o no en podem.
Per saber que si podem agafar l'informació a algun lloc de la pàgina hem de trobar la llicència Creative Commons, aquesta llicència ens permet copiar sense cap problema el contingut de la pàgina, ja que l'autor ho ha autoritzat. Si en cas contrari a una pàgina trobem que posa copyright vol dir que no podem agafar res d'aquella pàgina perquè no seria legal.
A continuació us deixo l'informació que ens va passar el professor per si voleu més informació sobre el que us acabo de parlar.
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/cultura-lliure-i-programari-lliure-una.html
Al primer apartat podeu trobar l'explicació de les llicències de Creative Commons, on ens expliquen que significa cada símbol, com s'obté aquest llicència i per últim com s'utilitza.
Al segon link podem trobar informació sobre el programari lliure.
Al següent link trobareu informació sobre el software lliure.
A continuació us deixo informació sobre les llicencies Creative Commons:

Usar una licencia Creative Commons es muy fácil

Poner vuestras obras bajo una licencia Creative Commons no significa que no tengan copyright. Este tipo de licencias ofrecen algunos derechos a terceras personas bajo ciertas condiciones. ¿Qué condiciones? Esta web os permite escoger o unir las condiciones de la siguiente lista »
by.large_petit
Reconocimiento (Attribution): En cualquier explotación de la obra autorizada por 
la licencia hará falta reconocer la autoría.
nc-eu.large_petit
No Comercial (Non commercial): La explotación de la obra queda limitada a 
usos no comerciales.
nd.large_petit
Sin obras derivadas (No Derivate Works): La autorización para explotar la obra no incluye la transformación para crear una obra derivada.
sa.large_petit
Compartir Igual (Share alike): La explotación autorizada incluye la creación de 
obras derivadas siempre que mantengan la misma licencia al ser divulgadas.
Con estas condiciones se pueden generar las seis combinaciones que producen las licencias Creative Commons:
 by_petitReconocimiento (by): Se permite cualquier explotación de la obra, incluyendo una finalidad comercial, así como la creación de obras derivadas, la distribución de las cuales también está permitida sin ninguna restricción.
 by-nc.eu_petitReconocimiento – NoComercial (by-nc): Se permite la generación de obras derivadas siempre que no se haga un uso comercial. Tampoco se puede utilizar la obra original con finalidades comerciales.
 by-nc-sa.eu_petitReconocimiento – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No se permite un uso comercial de la obra original ni de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
 by-nc-nd.eu_petitReconocimiento – NoComercial – SinObraDerivada (by-nc-nd): No se permite un uso comercial de la obra original ni la generación de obras derivadas.
 by-sa_petitReconocimiento – CompartirIgual (by-sa): Se permite el uso comercial de la obra y de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
 by-nd_petitReconocimiento – SinObraDerivada (by-nd): Se permite el uso comercial de la obra pero no la generación de obras derivadas.
Obtener la licencia
Cuando hayas hecho tu elección tendrás la licencia adecuada para tu trabajo expresada de tres formas:
  • Commons Deed: Es un resumen fácilmente comprensible del texto legal con los iconos relevantes.
  • Legal Code: El código legal completo en el que se basa la licencia que has escogido.
  • Digital Code: El código digital, que puede leer la máquina y que sirve para que los motores de búsqueda y otras aplicaciones identifiquen tu trabajo y sus condiciones de uso.
Utilizar la licencia
Una vez escogida la licencia tienes que incluir el botón Creative Commons “Algunos derechos reservados” en tu sitio, cerca de vuestra obra. Este botón enlaza con el Commons Deed, de forma que todos puedan estar informados de les condiciones de la licencia. Si encuentras que tu licencia ha sido violada, entonces tendrás las bases para poder defender tus derechos.

miércoles, 2 de octubre de 2013

Edició de vídeos a Youtube

Hola a tothom!
Faig aquesta entrada per explicar el que vam fer a la classe de GTIC el dilluns. A aquesta classe ens van explicar com es poden editar els vídeos amb el propi editor que té YouTube. Per començar has de pujar els vídeos que vols editar i juntar entre ells, a continuació hem d'anar on posa pujar vídeos i en aquesta pantalla a la dreta ens surt un botó on posa editor de vídeo i sota d'aquest títol posa editar, hem de clicar allà. Una vegada allà col·loquem els vídeos que volem juntar i aquí podem afegir vídeos que no son nostres però que tenen creative commons, que explicaré el que és a una altre entrada, també podem afegir fotografies del nostre ordinador, podem posar un àudio, tot i que també podem utilitzar un vídeo nostre com a àudio col·locant-lo al lloc de la música, després podem afegir una transició i lletra. Quan tenim posats els vídeos si considerem que un és molt llarg el podem fer més curt arrossegant els costats, també podem posar un vídeo dues vegades o retallar un tros i possar-lo més endavant o més enrere.

A continuació perquè veieu com queda un vídeo després d'editar-lo a YouTube us penjaré la pràctica que vam fer per parelles. Al nostre vídeo podreu veure com hem recitat una cançó infantil que es diu el bolet. Com podreu veure són uns dibuixos que representen les frases que anem recitant.


martes, 1 de octubre de 2013

Frere Jacques

Aqui us deixo la cançó de Frere Jacques que hem fet avui a la classe de música a la pàgina web noteflight.
Es una pàgina que serveix per crear partitures y escoltarles com podeu veure a continuació.