lunes, 21 de octubre de 2013

Usos educatius dels blogs

Bon dia,
Aquesta vegada per la classe de GTIC vam haber de llegir el llibre de  "Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents ". Amb aquest llibre vam fer un petit debat al qual vam comentar els diferents aspectes que treballa el llibre.
Al llibre trobem que ens explica conceptes com per exemple, que és un blog, una blogosfera, una blogroll i molts altares conceptes, a continuació su definiré aquests tres.
Blog: És un lloc web el qual es va actualitzant periòdicament, com poder veure al meu, i que recopila els artícles cronològicament, els quals apareixen de més recent a més antic.
Blogosfera: És el conjunt de persones que es van juntant pasant d'un blog a un altre, aquesta blogs normalment són tots dels mateixos temes.
Blogroll: Éste un gadget que permet fer un llistat dels blogs que t'interessan, els aulas el spots endreçar de la manera que més t'agradi o més fàcil et sigui trobar-los després, també els hipótesis canbiar el nom, com podreu veure jo tinc fet el meu blogroll.
Després el professor ens va dir que haviem de escollir un blog educatiu i comentar-lo que es el que farè jo a continuació.

Per fer aquest treball jo he triat aquest blog: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Per començar analitzaré els continguts que hi ha publicats i el seu format que en aquest cas podem trobar contingut escrit normalment acompanyat de fotos i en algunes ocasions també podem trobar videos.

-Tipus de blog:  Aquest es un blog d'aula. Això vol dir que són tant els alumnes com el professor qui publica al blog. En aquest blog podem veure que l'activitat qeu s'hi desenvolupa són les diferents activitats que fan els alumnes al llarg del curs.

Aquest blog es públicat tant pel professor com pels alumnes, com podem veure a la signatura de les entrades.

- Estructures: Podem trobar un menú a la part de dalt del blog on hi ha diferents categories on podem triar, en aquest cas només hi trobem les categories però no hi trobem etiquetes.
La plataforma que utilitza es un blogger.
Les entredes són normalment amb un escrit i unes fotos que es veuen a la entrada amb d'altres que estan posades a un link on posa fotos.

- Competències: Les competències que s'hi treballen són les diferents activitats i tallers que fan els nens a classe i a les excursions que fan.
Podem trobar alguns comentaris de les diferents mares dels nens de la classe. Aquest blog va dirigit a les famílies dels nens que van a aquesta escola perquè puguin saber quines activitats fan.

Abaix a la dreta podem trobar el blocroll, es a dir, la llista de blogs que té aquest blog.

Al meu blog també podeu trobar el meu blocroll.

No hay comentarios:

Publicar un comentario