martes, 19 de noviembre de 2013

Wikipedia

Bon día!
Ahir a classe de GTIC vam treballar la wikipedia, com ja sabem es una enciclopèdia online i gratuita. Tothom pot editar, per això es una tasca col·lectiva. Avui en día només 145 persones treballen a la wikipedia, però cap d'elles es dedica a revisar artícles. Aleshores, com sabem què és fiable? Doncs ho sabem perquè cada vegada que algú modifica alguna cosa d'un article els editors reven un misatge.A més podem saber si una cosa està bé o malament per les referències, són el lloc d'on s'ha tret aquella informació. A la guia de la wikipedia ens diu que aquestes referències poden aver canviat des de que es va escriure aquell artícle per això sempre es bó mirar la referència del que volem buscar.
Quan un editor pensa que una cosa està malament va a la pàgina de discussió abans de modificar-ho. Hi ha temes que estàn en constant discussió que acaben tancant-los un voluntàri que col·labora a la wikipedia.
Els cinc pilars es l'unic artícle que no es pot modificar, la resta de normes es poden canviar amb votació.
No posa el mateix en tots els idiomes això es un avantatge perquè l'informació te la dona gent propera al territori. La wikipedia s'assembla molt als wikis perquè està composta per wikis.

També vam veure un vídeo de Jimmy Wales que parla sobre el naixement de la wikipedia, a continuació us deixo el video:


Com ha treball de la wikipedia hem de fer una aportació a aquesta per retornar una moca de tota a informació que hem agafat durant els anys que l'hem utilitzat, per tant, en una altre entrada us ensenyaré la meva aportació.

domingo, 17 de noviembre de 2013

La PDI i les tauletes digitals

La PDI ( pissarra digital interactiva) no es només una pedra on podem escriure, es un lloc on també podem donar informació, ens permet obrir un món i ficar-lo a la nostra aula, també ens permet entrar a internet i portar el que hi ha a l'aula. La projecció de l'ordinador a la PDI ens permet interactuar amb ell en contes d'anar a l'ordinador. L'interaccióno sempre serveix per aprendre.
Les rutines es poden fer a partir de la PDI, per exemple, el temps dona la possibilitat de fer estadístiques mirant els dies que ha fet el mateix temps.
Pots aprofitar per projectar aquells productes que els nens han fet i fer una valoració, tota la classe o només el professor. La PDI podría ser un racó i no el centre de la classe. La tecnología al servei de l'aprenentatge suplementa l'explicació del mestre.
imatge
Els Ipads motiven els alumnes, són una nova forma d'entrndre els racons. Els treballs més manipulatius es continuen fent sense Ipad. Els nens normalment es barallen pels colors quan han de pintar alguna cosa junts però l'Ipad el comparteixen sense problema. Les escoles qur treballen amb Ipad tenen un presupost per comprar apps. Els nens quan hi ha Ipad treballen amb més tranquilitat que quan no hi ha.

En la meva opinió el treballar amb Ipad i PDI es un bon metode perquè la classe sigui molt més interactiva però si s'utilitza masa pot ser molt dolent perquè els nens s'acostumen a treballar amb això i desprès ja no volen treballar amb una altre cosa.

jueves, 14 de noviembre de 2013

Apadrinament

Bona tarda!
A aquesta entrada parlaré sobre els meus dies d'apadrinament dels alumnes de tercer.
Les meves alumnes de tercer estàn fent les seves pràctiques a EBM la Ginesta, es una escola bressol que es troba a Terrassa, les meves padrines estan als grups dels nens de dos a tres anys tot i que cap del nens de les dos classes arriba a tenir-ne tres.

Per començar el Dimecres hem van ensenyar l'escola perquè la coneixès una mica, una vegada fet això vaig anar a la classe de les taronges amb la Laia, una de les meves padrines, per començar les classes vam fer el bon dia cantant la cançó del Bon dia, tot seguit la seva mestra va treure un titella que es un mico i es diu Nico, aquest mico diu bon dia als nens i els fa un petó a cadascú una vegada fet això se'n va a dormir fins el dia següent. Després de fer el bon dia la seva professora va dividir el grup en dos i uns van experimentar amb moniatos i caquis i l'altre part del grup va a anar psicomotricitat. Per entrar a psicomotricitat s'han de treure les sabates explicar les normes i abans d'entrar han de trencar la muralla, una vegada trencada la muralla els nens juguen al seu aire, ja que psico es un espai on els nens trenquen les seves pors i es un espai on es deixa que els nens experimentin amb el seu cos, és a dir que la mestra no s'introdueix al joc dels nens a no ser que ells li diguin alguna cosa.
Una vegada feta la psicomotricitat van posar-se les sabates, van anar a fer un pipi els que no duen volquers i desprès van sortir al pati. Quan acaba el pati entren es renten les mans van a fer pipi un altre cop i fan una mica de joc lliure fins a l'hora de dinar, que es posen els pitets seuen a la taula, comencen a menjar i quan acaben els plats els van col·locant els nens mateixos al carro on els porten el menjar. En acabar de menjar van a dormir desde la una fins les tres.
A les tres van pujar els nens van fer un pipi i van jugar amb plastelina una estona després es van possar les jaquetes van agafar les seves bosses i van sortir al pati on els van venir a recollir els pares.
El Dijous he anat a la classe de les pomes amb la Natalia, la meva altre padrina i  he fet una mica el mateix però al mati en comptes de fer psicomotricitat la professora els ha explicat un conte i a la tarde han fet psicomotricitat.

Setmana de reflexió educativa

Hola a tothom!
Aquesta setmana a l'universitat estem fent la setmana de reflexió educativa, això vol dir que fem diverses activitats cada dia encomptes de fer classe normal.
imatge
Per començar aquesta setmana, Dilluns, vam començar anant a una conferència de Jaume Cela, quan va acabar la conferència vam anar al baixador de Vallvidrera per fer una caminata fins a Sant cugat per collserola, va ser una experiència molt interessant amb moltes coses per descobrir.
El Dimarts vam anar al MNAC a fer una visita que va ser molt interessant ja que ens van fer una visita molt semblant a la que fan a nenes de 3 fins a 8 anys, això va ser perquè tinguèssim una idea de com sería la visita dels nens, ja que també vam fer algunes activitats al museu que fan fer als nens.
Dimecres i Dijous hem anat a l'apadrinament amb els alumnes de tercer que estàn fent pràctiques, això ho explicaré més detallat a una altre entrada.
Demà Divendres tenim un concert del grup "Com Sona?", i desprès una conferència de libres i tauletes digitals.
Això es tot pel que fa a aquesta setmana.
Fins aviat!

miércoles, 6 de noviembre de 2013

Els Wikis i l'Educació

Bon dia!
Avui parlaré sobre wikis que es una pàgina semblant al sites, tot i que és més antic i per tant, es podría dir que es millor el sites per treballar dues persones a l'hora, però al wiki es poden coordinar dues persones o més per editar i guardar.
Normalment un wiki es crea per treballar en grup, aleshores abans de crear un wiki hem de fer un grup, cada membre s'ha de registrar i una vegada fet això un crea el wiki.
El wiki té tres botons bàsics que són editar, guardar i fer links.
El sites perquè la gent el pugui veure i editar l'hem de compartir amb les persones que volem, en canvi, el wikis ja està compartit, és a dir, que es públic i tothom que hi entra pot editar el teu wiki. En cas que no vulguis que passi això per alguna raó ho pots canviar anant a paràmetres i posar l'opció perquè no sigui públic.
Al wiki té una pàgina per fer les discussions, per tant, si vols discutir alguna cosa has d'anar allà.
A continuació us deixo un video que explica una mica el wiki:



Per conèixer i pràcticar una mica amb aquesta pàgina hem creat un wiki:
https://melodiesinfantils.wikispaces.com/project/manage/Can%C3%A7ons+infantils

Una vegada fet això vam parlar sobre els wikis en l'educació, per començar haviem llegit el següent document:
http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf

A partir d'aquest document vam treure que els wikis estan lliures de ego perquè són una feina de tots. No es necessari saber HTML i qualsevol pot canviar el que vulgui , són una cosa flexible.
Els wikis van suposar un trencament entre un entorn acadèmic i un grup acadèmic obert.
Això ens ho explica el text a les pàgines 4, 5 i 6.

Aquí us deixó dos sèries de diapositives de la diferència entre els blogs i els wikis:





Blogs y Wikis from Tíscar Lara

Com a resum d'aquestes dues presentacions podem dir que la diferència entre un blog i un wiki és que un blog és estàtic, cronològic, les entradas es mostren per dates i amb etiquetes visibles, té el mode pergamí, és a dir, es torben les estrados totes unes sota les altres i hi ha una interacció externa entre els visitants a través dels comentaris. En canvi, un wiki és dinàmic , temporal, està estructurat per pàgines a un menú lateral, té el mode pàgina i la interacció és interna entre els usuaris o editors.

domingo, 3 de noviembre de 2013

GOOGLE SITES

Bona tarda!
Faig aquesta entrada per parlar-vos de google sites, que es un altre de les aplicacions que te google. Aquesta aplicació serveix per crear pàgines web del tema que cadascú tingui interès, per exemple, per fer la pràctica amb aquesta eina el meu grup de treball hem triat els colors. A continuació us deixo l'enllaç del nostre google sites.
https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/els-colors/home

imatge

Per crear aquest sites has d'inicia sessió a la teva adresa de google, després has d'anar a sites i clicar on diu crea, una vegada fet això s'obre una pantalla on pots posar el títol del teu sites i pots escollir una plantilla. Quan has acabat d'omplir tot has de clicar a crea i ja pots editar la teva pàgina posant imatges, textos, cançons, aquests documents els pots posar en diferents pestanyes i diferents apartats. Si has de crear un google sites amb més d'una persona pots compartir la pàgina perquè les altres persones també la puguin editar. Espero que us serveixi la meva explicació.
A continuació us deixo un video sobre com fer un google sites: