martes, 19 de noviembre de 2013

Wikipedia

Bon día!
Ahir a classe de GTIC vam treballar la wikipedia, com ja sabem es una enciclopèdia online i gratuita. Tothom pot editar, per això es una tasca col·lectiva. Avui en día només 145 persones treballen a la wikipedia, però cap d'elles es dedica a revisar artícles. Aleshores, com sabem què és fiable? Doncs ho sabem perquè cada vegada que algú modifica alguna cosa d'un article els editors reven un misatge.A més podem saber si una cosa està bé o malament per les referències, són el lloc d'on s'ha tret aquella informació. A la guia de la wikipedia ens diu que aquestes referències poden aver canviat des de que es va escriure aquell artícle per això sempre es bó mirar la referència del que volem buscar.
Quan un editor pensa que una cosa està malament va a la pàgina de discussió abans de modificar-ho. Hi ha temes que estàn en constant discussió que acaben tancant-los un voluntàri que col·labora a la wikipedia.
Els cinc pilars es l'unic artícle que no es pot modificar, la resta de normes es poden canviar amb votació.
No posa el mateix en tots els idiomes això es un avantatge perquè l'informació te la dona gent propera al territori. La wikipedia s'assembla molt als wikis perquè està composta per wikis.

També vam veure un vídeo de Jimmy Wales que parla sobre el naixement de la wikipedia, a continuació us deixo el video:


Com ha treball de la wikipedia hem de fer una aportació a aquesta per retornar una moca de tota a informació que hem agafat durant els anys que l'hem utilitzat, per tant, en una altre entrada us ensenyaré la meva aportació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario