miércoles, 4 de diciembre de 2013

Com citar amb la normativa APA en Microsoft Word

Bon dia a tothom!
Avui us ensenyaré com citar en Microsoft Word, ja que sempre hem de dir d'on traiem l'informació perquè la persona que llegeix el nostre escrit pugui saber si el que diem ens ho hem inventat o es extret d'algun lloc de confiança.Hi ha diferents tipus de cites:
1- En primer lloc per citar un autor o autors dels quals estem parlant només hem de posar l'any, ja que el nom de l'autor i el llibre segurament ja l'hem dit algun cop abans.
Exemple: Jaume Cela (2004) en el seu llibre va de mestres...
2- En segon lloc haurem de posar el cognom de l'autor i l'any, ja que normalment quan fem aquest tipos de citació no hem parlat com al cas anterior.
Exemple: L'autora (Díez, 2007) va publicar el seu llibre...
3- En tercer i últim lloc per citar una cosa textualment, hem de posar el cognom, l'any i la pàgina d'on s'ha extret aquesta citació textual, la qual escriurem sempre entre cometes.
Exemple: "Los niños han de ir al bosque" (Díez, 2007, pág. 7)

Com fem això en Microsoft Word?
Per començar cliquem a "Referencias" a la barra de dalt del nostre Word, i una vegada allà hem de mirar que estigui en estil APA i si ho tenim en l'edició que posa "sixth", una vegada hem comprovat això anem a "insertar cita" quan hem fet clic a inserir cita ens surt una petita pestanya on hem d'anar a "agregar nueva fuente..."

   















Una vegada fer això ens sortirà un quadre com el que veiem a continuació, en aquest quadre hem de mirar que estigui configurat per a fer la referència d'un llibre i a continuació hem d'anar a editar l'autor, on ens sortirà un altre quadre.

 
Una vegada estem a aquest quadre hem d'escriure el cognom i el nom de l'autor i fer clic ha "agregar", aleshores ens sortirà on posa "nombres", quan surt allà fem clic ha "aceptar" i acabem d'omplir les altres informacions que ens demanava l'anterior quadre, en acabar fem clic a "aceptar" i ja tindrem feta la nostra citació.
Per col·locar la nostra bibliografia o treballs citats al treball que estem fent hem de anar també a referències però aquest cop hem de fer clic on diu "bibliografia" i escollir quina citació de les que hem fet volem posar.
En la meva opinió aquesta es una eina molt útil quan fem un treball al que hem de citar les fonts d'informació, ja que es el programa qui ens fa la citació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario