jueves, 19 de diciembre de 2013

Les 4 metàfores

Bon dia a tothom!
Avui explicaré les quatre metàfores de l'ordinador, que són la conceptualització de l'aprenentatge amb l'ordinador.
Metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor:
Com bé diu el seu nom aquesta metàfora és quan utilitzem l'ordinador com a tutor, això el que vol dir és que l'alumne aprèn de la màquina i aquesta l'avalua. Quan els alumnes fan exercicis que tenen a veure amb aquesta metàfora se'l prenen més com un joc, ja que normalment aprenen amb tipus de jocs educatius, com ara el JClic, que si més no el més probable és que tothom alguna vegada quan anava a escola hagi jugat i el conegui, aquest són joc que avaluen i diuen al nen els errors que ha fet, aleshores ell decideix quin nivell vol fer. 
Metàfora de la construcció: L'ordinador com a alumne:
S'anomena així perquè realment l'ordinador és converteix en alumne, ja que són els propis alumnes qui ensenyen a l'ordinador, ja que donen les ordres o instruccions que volen que faci l'ordinador de manera que amb aquesta metàfora és fa pensar als nens de quina manera han de donar l'ordre perquè l'ordinador faci exactament el que els volen, per tant a través de programes que tenen a veure amb aquesta metàfora els alumnes poden treballar sobre moltes assignatures.
Metàfora del laboratori: L'ordinador com ha simulador:
És composa bàsicament per programes que simulen la realitat per tal que els nens puguin veure el que passaria a una planta, per exemple, si la reguem molt o li dona molt el sol sense aigua. D'aquesta manera evitarem que els nens per comprovar-ho hagin d'esperar molt de temps, també evitem que morin les plantes.
Metàfora de la caixa d'eines: L'ordinador com a eina:
Com tothom que té ordinador sap que el que més fem avui en dia és utilitzar-lo com una eina per treballar. Però al que es refereix exactament aquest metàfora és a que hi ha algunes coses que abans no és podien fer i ara gràcies als ordinador les podem fer de forma fàcil i ràpida. 
A continuació podeu veure la meva taula feta amb Scribd on he posat un exemple de cadascuna de les metàfores:

Scribd és una pàgina web on pots pujar documents de Word per compartir-los amb tot el món.

Per acabar aquesta entrada faré una llista amb algunes coses que avui dia les podem fer gràcies als ordinadors i sense ells era pràcticament impossible:
- Wikis
- Scratch
- Multimedia
- Compartit l'informació a tot el món
- Traductors
- Chats
- Videoconferències en grup

No hay comentarios:

Publicar un comentario