viernes, 27 de diciembre de 2013

Fins aviat

Bon dia a tothom! 
Com ja vaig dir a l'entrada anterior aquella era l'ultima activitat de GTIC que haviem de fer per tant faig aquesta per acomiadar-me ja que no tornaré a fer entrades fins d'aqui un temps.
Trobo que el blog és una bona eina per comunicar tot el que ens sembla interessant a la resta del món, també és útil per explicar el funcionament de programes o eines que poden servir a algú que no sap con funcionen. 
En conclusió el blog és una molt bona eina per comunicar el que penses i moltes altres coses. 
Fins aqui arriba el meu de moment, animo a la gent que el llegeixi a que intenti fer un també.
Fins aviat, Raquel.

martes, 24 de diciembre de 2013

Recopilació de les eines utilitzades a GTIC

Bona tarda!
Com a ultima activitat de GTIC hem de fer una taula amb totes les eines i recursos utilitzats a l'assignatura durant el curs, cadascun d'aquests recursos està relacionat amb la seva o seves habilitats cognitives segons la Taxonomia de Bloom.

Eines i Recursos TIC by raquelbc4


lunes, 23 de diciembre de 2013

Taxonomia de Bloom

Bon dia a tothom!
A l'ultima classe de GTIC vam estar mirant la Taxonomia de Bloom, a continuació us explico que és.
Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956) van fer classificar les activitats educatives i que és coneix com Taxonomia de Bloom. Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes.
Dels tres dominis d'activitats que és van definir: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor, en aquest post parlarem del domini de les habilitats cognitives ja que va ser el que posteriorment, l'any 2000, és va revisar incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.
Podem veure les diferències entre les habilitats cognitives de Bloom formulades originalment i les formulades l'any 2000 en la imatge següent:

Informació estreta de: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3.html

A continuació us deixo un link amb més informació sobre la Taxonomia de Bloom:
http://sitios.itesm.mx/va/calidadacademica/files/taxonomia.pdf


Scribd

Bon dia!
En aquesta entrada us explicaré com pujar un arxiu a Scribd tal i com jo ho vaig fer, com podeu veure a l'entrada anterior.
Per començar una vegada esteu a la pàgina de Scribd us heu de registrar per poder pujar arxius, una vegada ja esteu registrats aneu dalt a la dreta on diu "Subir".




Per continuar us sortirà una pantalla com aquesta heu de fer click on diu seleccionar "archivo para subir".


Una vegada heu fet click us sortirà la carpeta on heu de triar l'arxiu que voleu pujar, quan l'heu triat feu click on diu obrir després heu de posar un títol i una petita explicació del que penjeu, quan ho hagueu fet ja tindreu el vostre word pujat a Scribd.
També trobem Slideshare que és un altre lloc web no podem pujar arxius, ja siguin tant presentacions que és pel que més s'utilitza, com per pujar documentos tal i com fem a Scribd. Slideshare també permet que la resta de persones que miren el teu arxiu puguin comentar-lo.

jueves, 19 de diciembre de 2013

Les 4 metàfores

Bon dia a tothom!
Avui explicaré les quatre metàfores de l'ordinador, que són la conceptualització de l'aprenentatge amb l'ordinador.
Metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor:
Com bé diu el seu nom aquesta metàfora és quan utilitzem l'ordinador com a tutor, això el que vol dir és que l'alumne aprèn de la màquina i aquesta l'avalua. Quan els alumnes fan exercicis que tenen a veure amb aquesta metàfora se'l prenen més com un joc, ja que normalment aprenen amb tipus de jocs educatius, com ara el JClic, que si més no el més probable és que tothom alguna vegada quan anava a escola hagi jugat i el conegui, aquest són joc que avaluen i diuen al nen els errors que ha fet, aleshores ell decideix quin nivell vol fer. 
Metàfora de la construcció: L'ordinador com a alumne:
S'anomena així perquè realment l'ordinador és converteix en alumne, ja que són els propis alumnes qui ensenyen a l'ordinador, ja que donen les ordres o instruccions que volen que faci l'ordinador de manera que amb aquesta metàfora és fa pensar als nens de quina manera han de donar l'ordre perquè l'ordinador faci exactament el que els volen, per tant a través de programes que tenen a veure amb aquesta metàfora els alumnes poden treballar sobre moltes assignatures.
Metàfora del laboratori: L'ordinador com ha simulador:
És composa bàsicament per programes que simulen la realitat per tal que els nens puguin veure el que passaria a una planta, per exemple, si la reguem molt o li dona molt el sol sense aigua. D'aquesta manera evitarem que els nens per comprovar-ho hagin d'esperar molt de temps, també evitem que morin les plantes.
Metàfora de la caixa d'eines: L'ordinador com a eina:
Com tothom que té ordinador sap que el que més fem avui en dia és utilitzar-lo com una eina per treballar. Però al que es refereix exactament aquest metàfora és a que hi ha algunes coses que abans no és podien fer i ara gràcies als ordinador les podem fer de forma fàcil i ràpida. 
A continuació podeu veure la meva taula feta amb Scribd on he posat un exemple de cadascuna de les metàfores:

Scribd és una pàgina web on pots pujar documents de Word per compartir-los amb tot el món.

Per acabar aquesta entrada faré una llista amb algunes coses que avui dia les podem fer gràcies als ordinadors i sense ells era pràcticament impossible:
- Wikis
- Scratch
- Multimedia
- Compartit l'informació a tot el món
- Traductors
- Chats
- Videoconferències en grup

miércoles, 4 de diciembre de 2013

Com fer un index en Microsoft Word?

Bon dia!
En aquesta entrada explicaré com fer un index en Microsoft Word, que també es una cosa molt útil quan hem de fer un treball.
Com fer un index?
Per començar hem d'anar posant els títols en ordre, és a dir, si es un títol principal el posem com a "titulo 1", si es un títol secundari el posem com ha "titulo 2" i així amb tots els títols que haguem de posar.
Una vegada tenim tots els títols on toca col·loquem la taula on ens sortirà l'index, aquesta taula la trobem a referències, on diu "tabla de contenido", quan fem clic ens surten els diferents tipus de taula que podem posar, escollim la que millor ens vagi pel nostre treball i ja tindrem l'index fet.

 

Com citar amb la normativa APA en Microsoft Word

Bon dia a tothom!
Avui us ensenyaré com citar en Microsoft Word, ja que sempre hem de dir d'on traiem l'informació perquè la persona que llegeix el nostre escrit pugui saber si el que diem ens ho hem inventat o es extret d'algun lloc de confiança.Hi ha diferents tipus de cites:
1- En primer lloc per citar un autor o autors dels quals estem parlant només hem de posar l'any, ja que el nom de l'autor i el llibre segurament ja l'hem dit algun cop abans.
Exemple: Jaume Cela (2004) en el seu llibre va de mestres...
2- En segon lloc haurem de posar el cognom de l'autor i l'any, ja que normalment quan fem aquest tipos de citació no hem parlat com al cas anterior.
Exemple: L'autora (Díez, 2007) va publicar el seu llibre...
3- En tercer i últim lloc per citar una cosa textualment, hem de posar el cognom, l'any i la pàgina d'on s'ha extret aquesta citació textual, la qual escriurem sempre entre cometes.
Exemple: "Los niños han de ir al bosque" (Díez, 2007, pág. 7)

Com fem això en Microsoft Word?
Per començar cliquem a "Referencias" a la barra de dalt del nostre Word, i una vegada allà hem de mirar que estigui en estil APA i si ho tenim en l'edició que posa "sixth", una vegada hem comprovat això anem a "insertar cita" quan hem fet clic a inserir cita ens surt una petita pestanya on hem d'anar a "agregar nueva fuente..."

   















Una vegada fer això ens sortirà un quadre com el que veiem a continuació, en aquest quadre hem de mirar que estigui configurat per a fer la referència d'un llibre i a continuació hem d'anar a editar l'autor, on ens sortirà un altre quadre.

 
Una vegada estem a aquest quadre hem d'escriure el cognom i el nom de l'autor i fer clic ha "agregar", aleshores ens sortirà on posa "nombres", quan surt allà fem clic ha "aceptar" i acabem d'omplir les altres informacions que ens demanava l'anterior quadre, en acabar fem clic a "aceptar" i ja tindrem feta la nostra citació.
Per col·locar la nostra bibliografia o treballs citats al treball que estem fent hem de anar també a referències però aquest cop hem de fer clic on diu "bibliografia" i escollir quina citació de les que hem fet volem posar.
En la meva opinió aquesta es una eina molt útil quan fem un treball al que hem de citar les fonts d'informació, ja que es el programa qui ens fa la citació.

martes, 3 de diciembre de 2013

La meva aportació ha Wikipedia

Bon dia!
El dia 19 de novembre us vaig dir que faria una aportació a la Viquipèdia, avui l'he fet ja que com vaig explicar a l'entrada de Wikipedia tots els articles d'aquesta estan escrits per voluntaris, per tant , he decidit que es el moment de retornar una mica del que he anat agafant al llarg dels anys.
La meva aportació es sobre la paràlisi cerebral, jo he afegit els apartats de efectes de la paràlisi i símptomes. Com podreu veure hi ha la citació d'on he extret l'informació i alguns enllaços a altres pàgines de la mateixa Viquipèdia.
Per fer la meva aportació he agut de seguir alguns criteris per poder editar, aquests criteris els podeu trobar a la pàgina següent: Guia bàsica de la Viquipedia


domingo, 1 de diciembre de 2013

Eines de suport al pensament

Hola!
En aquesta entrada parlaré d'algunes pàgines web que ens ajuden a endressar el nostre pensament d'alguna manera.
Per començar parlaré de Glogster. És una eina per fer posters els quals és mostren en pantalla, serveixen per informar, poden tenir text, música i vídeos, també poden tenir codi embed. Aquesta pàgina també té alguna cosa de xarxa social ja que la gent no només l'utilitza per mostrar informació sinó també per mostrar les seves creacions. Glogster també es pot utilitzar a les escoles per aquest motiu podem trobar que hi ha dues pàgines de glogster:
http://edu.glogster.com/      http://www.glogster.com/
Padlet.com és la següent eina que explicaré, és un suro on pots posar, per exemple, definicions amb un ordre concret o sense, poden ser més o menys gràfics i es composen per quadres. A l'escola podem utilitzar aquesta eina per amb els nens on puguin explicar que han fet el cap de setmana i una fotografia.
Per continuar, wordle.net, aquesta pàgina web serveix per crear núvols de paraules, aquests núvols és creen com més vegades surt una paraula al text més gran surt al núvol. Serveix per donar una idea general sobre un tema.
Mindmeister.com que són mapes mentals, és una manera senzilla de poder connectar idees. Serveixen per transmetre idees però que normalment tenen sentit només per a les persones que els creen.
Per acabar, CmapTools es un programa local per fer mapes conceptuals els quals ens serveixen per organitzar els nostres coneixements, és a dir, per fer resums per a estudiar, a continuació us posaré un exemple fet per mi amb aquest programa, aquest mapa conceptual està fet del text El dinar de Nadal
Els fluxogrames són una eina que s'utilitza normalment per a resoldre una tasca. Gliffy és un exemple online on podem crear fluxogrames o veure alguns exemples ja fets.


En la meva opinió aquestes eines de suport al pensament són molt útils per endreçar les nostres idees.


martes, 19 de noviembre de 2013

Wikipedia

Bon día!
Ahir a classe de GTIC vam treballar la wikipedia, com ja sabem es una enciclopèdia online i gratuita. Tothom pot editar, per això es una tasca col·lectiva. Avui en día només 145 persones treballen a la wikipedia, però cap d'elles es dedica a revisar artícles. Aleshores, com sabem què és fiable? Doncs ho sabem perquè cada vegada que algú modifica alguna cosa d'un article els editors reven un misatge.A més podem saber si una cosa està bé o malament per les referències, són el lloc d'on s'ha tret aquella informació. A la guia de la wikipedia ens diu que aquestes referències poden aver canviat des de que es va escriure aquell artícle per això sempre es bó mirar la referència del que volem buscar.
Quan un editor pensa que una cosa està malament va a la pàgina de discussió abans de modificar-ho. Hi ha temes que estàn en constant discussió que acaben tancant-los un voluntàri que col·labora a la wikipedia.
Els cinc pilars es l'unic artícle que no es pot modificar, la resta de normes es poden canviar amb votació.
No posa el mateix en tots els idiomes això es un avantatge perquè l'informació te la dona gent propera al territori. La wikipedia s'assembla molt als wikis perquè està composta per wikis.

També vam veure un vídeo de Jimmy Wales que parla sobre el naixement de la wikipedia, a continuació us deixo el video:


Com ha treball de la wikipedia hem de fer una aportació a aquesta per retornar una moca de tota a informació que hem agafat durant els anys que l'hem utilitzat, per tant, en una altre entrada us ensenyaré la meva aportació.

domingo, 17 de noviembre de 2013

La PDI i les tauletes digitals

La PDI ( pissarra digital interactiva) no es només una pedra on podem escriure, es un lloc on també podem donar informació, ens permet obrir un món i ficar-lo a la nostra aula, també ens permet entrar a internet i portar el que hi ha a l'aula. La projecció de l'ordinador a la PDI ens permet interactuar amb ell en contes d'anar a l'ordinador. L'interaccióno sempre serveix per aprendre.
Les rutines es poden fer a partir de la PDI, per exemple, el temps dona la possibilitat de fer estadístiques mirant els dies que ha fet el mateix temps.
Pots aprofitar per projectar aquells productes que els nens han fet i fer una valoració, tota la classe o només el professor. La PDI podría ser un racó i no el centre de la classe. La tecnología al servei de l'aprenentatge suplementa l'explicació del mestre.
imatge
Els Ipads motiven els alumnes, són una nova forma d'entrndre els racons. Els treballs més manipulatius es continuen fent sense Ipad. Els nens normalment es barallen pels colors quan han de pintar alguna cosa junts però l'Ipad el comparteixen sense problema. Les escoles qur treballen amb Ipad tenen un presupost per comprar apps. Els nens quan hi ha Ipad treballen amb més tranquilitat que quan no hi ha.

En la meva opinió el treballar amb Ipad i PDI es un bon metode perquè la classe sigui molt més interactiva però si s'utilitza masa pot ser molt dolent perquè els nens s'acostumen a treballar amb això i desprès ja no volen treballar amb una altre cosa.

jueves, 14 de noviembre de 2013

Apadrinament

Bona tarda!
A aquesta entrada parlaré sobre els meus dies d'apadrinament dels alumnes de tercer.
Les meves alumnes de tercer estàn fent les seves pràctiques a EBM la Ginesta, es una escola bressol que es troba a Terrassa, les meves padrines estan als grups dels nens de dos a tres anys tot i que cap del nens de les dos classes arriba a tenir-ne tres.

Per començar el Dimecres hem van ensenyar l'escola perquè la coneixès una mica, una vegada fet això vaig anar a la classe de les taronges amb la Laia, una de les meves padrines, per començar les classes vam fer el bon dia cantant la cançó del Bon dia, tot seguit la seva mestra va treure un titella que es un mico i es diu Nico, aquest mico diu bon dia als nens i els fa un petó a cadascú una vegada fet això se'n va a dormir fins el dia següent. Després de fer el bon dia la seva professora va dividir el grup en dos i uns van experimentar amb moniatos i caquis i l'altre part del grup va a anar psicomotricitat. Per entrar a psicomotricitat s'han de treure les sabates explicar les normes i abans d'entrar han de trencar la muralla, una vegada trencada la muralla els nens juguen al seu aire, ja que psico es un espai on els nens trenquen les seves pors i es un espai on es deixa que els nens experimentin amb el seu cos, és a dir que la mestra no s'introdueix al joc dels nens a no ser que ells li diguin alguna cosa.
Una vegada feta la psicomotricitat van posar-se les sabates, van anar a fer un pipi els que no duen volquers i desprès van sortir al pati. Quan acaba el pati entren es renten les mans van a fer pipi un altre cop i fan una mica de joc lliure fins a l'hora de dinar, que es posen els pitets seuen a la taula, comencen a menjar i quan acaben els plats els van col·locant els nens mateixos al carro on els porten el menjar. En acabar de menjar van a dormir desde la una fins les tres.
A les tres van pujar els nens van fer un pipi i van jugar amb plastelina una estona després es van possar les jaquetes van agafar les seves bosses i van sortir al pati on els van venir a recollir els pares.
El Dijous he anat a la classe de les pomes amb la Natalia, la meva altre padrina i  he fet una mica el mateix però al mati en comptes de fer psicomotricitat la professora els ha explicat un conte i a la tarde han fet psicomotricitat.

Setmana de reflexió educativa

Hola a tothom!
Aquesta setmana a l'universitat estem fent la setmana de reflexió educativa, això vol dir que fem diverses activitats cada dia encomptes de fer classe normal.
imatge
Per començar aquesta setmana, Dilluns, vam començar anant a una conferència de Jaume Cela, quan va acabar la conferència vam anar al baixador de Vallvidrera per fer una caminata fins a Sant cugat per collserola, va ser una experiència molt interessant amb moltes coses per descobrir.
El Dimarts vam anar al MNAC a fer una visita que va ser molt interessant ja que ens van fer una visita molt semblant a la que fan a nenes de 3 fins a 8 anys, això va ser perquè tinguèssim una idea de com sería la visita dels nens, ja que també vam fer algunes activitats al museu que fan fer als nens.
Dimecres i Dijous hem anat a l'apadrinament amb els alumnes de tercer que estàn fent pràctiques, això ho explicaré més detallat a una altre entrada.
Demà Divendres tenim un concert del grup "Com Sona?", i desprès una conferència de libres i tauletes digitals.
Això es tot pel que fa a aquesta setmana.
Fins aviat!

miércoles, 6 de noviembre de 2013

Els Wikis i l'Educació

Bon dia!
Avui parlaré sobre wikis que es una pàgina semblant al sites, tot i que és més antic i per tant, es podría dir que es millor el sites per treballar dues persones a l'hora, però al wiki es poden coordinar dues persones o més per editar i guardar.
Normalment un wiki es crea per treballar en grup, aleshores abans de crear un wiki hem de fer un grup, cada membre s'ha de registrar i una vegada fet això un crea el wiki.
El wiki té tres botons bàsics que són editar, guardar i fer links.
El sites perquè la gent el pugui veure i editar l'hem de compartir amb les persones que volem, en canvi, el wikis ja està compartit, és a dir, que es públic i tothom que hi entra pot editar el teu wiki. En cas que no vulguis que passi això per alguna raó ho pots canviar anant a paràmetres i posar l'opció perquè no sigui públic.
Al wiki té una pàgina per fer les discussions, per tant, si vols discutir alguna cosa has d'anar allà.
A continuació us deixo un video que explica una mica el wiki:



Per conèixer i pràcticar una mica amb aquesta pàgina hem creat un wiki:
https://melodiesinfantils.wikispaces.com/project/manage/Can%C3%A7ons+infantils

Una vegada fet això vam parlar sobre els wikis en l'educació, per començar haviem llegit el següent document:
http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf

A partir d'aquest document vam treure que els wikis estan lliures de ego perquè són una feina de tots. No es necessari saber HTML i qualsevol pot canviar el que vulgui , són una cosa flexible.
Els wikis van suposar un trencament entre un entorn acadèmic i un grup acadèmic obert.
Això ens ho explica el text a les pàgines 4, 5 i 6.

Aquí us deixó dos sèries de diapositives de la diferència entre els blogs i els wikis:





Blogs y Wikis from Tíscar Lara

Com a resum d'aquestes dues presentacions podem dir que la diferència entre un blog i un wiki és que un blog és estàtic, cronològic, les entradas es mostren per dates i amb etiquetes visibles, té el mode pergamí, és a dir, es torben les estrados totes unes sota les altres i hi ha una interacció externa entre els visitants a través dels comentaris. En canvi, un wiki és dinàmic , temporal, està estructurat per pàgines a un menú lateral, té el mode pàgina i la interacció és interna entre els usuaris o editors.

domingo, 3 de noviembre de 2013

GOOGLE SITES

Bona tarda!
Faig aquesta entrada per parlar-vos de google sites, que es un altre de les aplicacions que te google. Aquesta aplicació serveix per crear pàgines web del tema que cadascú tingui interès, per exemple, per fer la pràctica amb aquesta eina el meu grup de treball hem triat els colors. A continuació us deixo l'enllaç del nostre google sites.
https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/els-colors/home

imatge

Per crear aquest sites has d'inicia sessió a la teva adresa de google, després has d'anar a sites i clicar on diu crea, una vegada fet això s'obre una pantalla on pots posar el títol del teu sites i pots escollir una plantilla. Quan has acabat d'omplir tot has de clicar a crea i ja pots editar la teva pàgina posant imatges, textos, cançons, aquests documents els pots posar en diferents pestanyes i diferents apartats. Si has de crear un google sites amb més d'una persona pots compartir la pàgina perquè les altres persones també la puguin editar. Espero que us serveixi la meva explicació.
A continuació us deixo un video sobre com fer un google sites:

domingo, 27 de octubre de 2013

Prezi

Hola a tothom!
Avui us parlaré del prezi que és un programa online per fer presentacions sense diapositives, en aquest cas tenim un espai en blanc en el que podem anar col·locant tots els elements amb un sentit o donar-li després.
Amb els frame, que són editors de l'espai, anem posant en ordre els elements que hem col·locat i si ens oblidem d'algun element entre dos que ja tenim units el podem afegir al mig donant-li al més que ens surt al costat del número que té l'objecte que va abans del nou que volem possar.
Abans de fer un prezi hem de triar molt bé les imatges perquè ens succereixin alguna idea, perquè un prezi tan pot ser per que algún interlocutor ens l'expliqui de forma oral o per mirar-lo sols i entendre'l per nosaltres mateixos.
Els prezis que tu crees els pots fer tant privats com públics i reutilitzables, que es poden cambiar com vols o simplement públics perquè la gent els pugui mirar.
Una altre funció que té el prezi, en la meva opinió una uan aventatge, es que podem afegir persones per editar-lo, poden treballar 10 persones alhora, d'aquesta manera es més fàcil fer una presentació en grup que després has de presentar.
A continuació us deixo el prezi que he creat jo com a treball per a la classe de GTIC.

Al meu prezi podreu veure que hi ha un efecte visual en el que per passar d'una imatge a una altre fa una volta, aquest efecte s'aconsegueix col·locant l'imatge a l'inversa, ja que el programa t'ensenya les imatges sempre al dret.
També podem trobar prezis d'altres coses com aquest que us deixo a continuació sobre com fer un prezi en 5 pasos.

lunes, 21 de octubre de 2013

Usos educatius dels blogs

Bon dia,
Aquesta vegada per la classe de GTIC vam haber de llegir el llibre de  "Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents ". Amb aquest llibre vam fer un petit debat al qual vam comentar els diferents aspectes que treballa el llibre.
Al llibre trobem que ens explica conceptes com per exemple, que és un blog, una blogosfera, una blogroll i molts altares conceptes, a continuació su definiré aquests tres.
Blog: És un lloc web el qual es va actualitzant periòdicament, com poder veure al meu, i que recopila els artícles cronològicament, els quals apareixen de més recent a més antic.
Blogosfera: És el conjunt de persones que es van juntant pasant d'un blog a un altre, aquesta blogs normalment són tots dels mateixos temes.
Blogroll: Éste un gadget que permet fer un llistat dels blogs que t'interessan, els aulas el spots endreçar de la manera que més t'agradi o més fàcil et sigui trobar-los després, també els hipótesis canbiar el nom, com podreu veure jo tinc fet el meu blogroll.
Després el professor ens va dir que haviem de escollir un blog educatiu i comentar-lo que es el que farè jo a continuació.

Per fer aquest treball jo he triat aquest blog: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Per començar analitzaré els continguts que hi ha publicats i el seu format que en aquest cas podem trobar contingut escrit normalment acompanyat de fotos i en algunes ocasions també podem trobar videos.

-Tipus de blog:  Aquest es un blog d'aula. Això vol dir que són tant els alumnes com el professor qui publica al blog. En aquest blog podem veure que l'activitat qeu s'hi desenvolupa són les diferents activitats que fan els alumnes al llarg del curs.

Aquest blog es públicat tant pel professor com pels alumnes, com podem veure a la signatura de les entrades.

- Estructures: Podem trobar un menú a la part de dalt del blog on hi ha diferents categories on podem triar, en aquest cas només hi trobem les categories però no hi trobem etiquetes.
La plataforma que utilitza es un blogger.
Les entredes són normalment amb un escrit i unes fotos que es veuen a la entrada amb d'altres que estan posades a un link on posa fotos.

- Competències: Les competències que s'hi treballen són les diferents activitats i tallers que fan els nens a classe i a les excursions que fan.
Podem trobar alguns comentaris de les diferents mares dels nens de la classe. Aquest blog va dirigit a les famílies dels nens que van a aquesta escola perquè puguin saber quines activitats fan.

Abaix a la dreta podem trobar el blocroll, es a dir, la llista de blogs que té aquest blog.

Al meu blog també podeu trobar el meu blocroll.

domingo, 20 de octubre de 2013

Usos del Power Point

Hola a tots!
A la classe de GTIC vam estar treballant els diferents tipus de Power Point que és poden fer, per fer això primer vam llegir un document que us posaré a continuació.
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf
En aquest document podem trobar a la pàgina sis on diu Joan Ferrés (1992) informació sobre presentacions amb emocions. Un exemple de presentació que provoca emocions podria ser un Power Point sobre el maltracte a les dones.
Si un professor posa una presentació amb un poema ens serveix per treballar la poesia.
A la pàgina 5, paràgraf 6 podem trobar com fer interactuar als alumnes.
Quan posem una presentació amb una imatge d'una impressora, aquest tipus de Power Point serveix per llegir el poema i ensenyar un dibuix que representi el poema. Aquest Power Point també serveix per recolzar la poesia.
A la pàgina 5, paràgraf 7 ens parla sobre les animacions. Quan parlem d'animacions ens referim als moviment que fa un objecte, però si parlem de transicions ens estem referint a les diapositives. També podem afegir accions que serveixen per poder escollir un camí o altre.
A les pàgines 4 i 5 trobem informació sobre els links.

sábado, 12 de octubre de 2013

Vídeos educatius

A l'ultima classe de GTIC  per començar vam llegir una part del llibre "Vídeo y Educaión" de Joan Ferrés. a continuació us deixo el link perquè pogueu llegir el llibre si voleu.

http://books.google.es/books?id=R42bS1pdfikC&printsec=frontcover&hl=es#v=onepage&q&f=false

D'aquest llibre vam llegir tres parts que són les següents:
- Un nuevo hombre:
   En aquesta part ens fa la diferència entre l'hemisferi esquerra i l'hemisferi dret.

- Un nuevo modo de conocer:
   Aquí l'autor ens fa la diferència entre llegir un text i veure una imatge o un vídeo. Quan llegim un text ens   aporta idees i quan veiem un vídeo o una imatge sentim emocions.

- Un nuevo lenguaje:
   En aquesta part del capítol ens parla sobre el llenguatge audiovisual, que transmet idees a través de les  emocions.

Quan llegim un text el procés que seguim es:
Imatge --> Idees --> Emoció
Quan mirem una imatge o veiem un vídeo el procés que seguim es:
Imatge --> Emoció --> Idees

Després de llegir aquest capítol vam veure dos vídeos, el primer es deia "Breu història de Catalunya", aquest és una vídeo lliçó, això vol dir que no transmet cap emoció, aquest tipus de vídeos són eficaços per veure'ls individualment i fer exercicis. També podem dir que es un vídeo del durant, perquè aprens mentre l'estàs veient, ensenya continguts individualment.
Edu3.cat
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=18162&p_ex=breu%20hist%F2ria%20de%20catalunya

El segòn vídeo que vam veure va se "dinner for two", aquest és un vídeo motivador, un vídeo del després perquè aprens quan dialogues desprès de veure el vídeo, provoca emocions en grup.

Edu3.cat
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=17242&p_ex=dinner%20for%20two

sábado, 5 de octubre de 2013

Copiar o robar?

Aquest cop faig aquesta entrada per explicar el que vam fer a l'ultima classe de GTIC. Per començar vam veure quatre situacions amb les quals vam estar debatent quines accions estaven bé i quines no ho estaven. Al final vam veure que cap de les accions estaria bé fer-la. A continuació us poso el link perquè pogueu veure quines eren aquestes situacions.
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/cultura-lliure-i-programari-lliure-4.html
Després de fer aquest exercici vam estar veient les diferents llicencies que podem trobar a una pàgina web per saber si podem copiar informació d'aquella pàgina de forma legal o no en podem.
Per saber que si podem agafar l'informació a algun lloc de la pàgina hem de trobar la llicència Creative Commons, aquesta llicència ens permet copiar sense cap problema el contingut de la pàgina, ja que l'autor ho ha autoritzat. Si en cas contrari a una pàgina trobem que posa copyright vol dir que no podem agafar res d'aquella pàgina perquè no seria legal.
A continuació us deixo l'informació que ens va passar el professor per si voleu més informació sobre el que us acabo de parlar.
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/cultura-lliure-i-programari-lliure-una.html
Al primer apartat podeu trobar l'explicació de les llicències de Creative Commons, on ens expliquen que significa cada símbol, com s'obté aquest llicència i per últim com s'utilitza.
Al segon link podem trobar informació sobre el programari lliure.
Al següent link trobareu informació sobre el software lliure.
A continuació us deixo informació sobre les llicencies Creative Commons:

Usar una licencia Creative Commons es muy fácil

Poner vuestras obras bajo una licencia Creative Commons no significa que no tengan copyright. Este tipo de licencias ofrecen algunos derechos a terceras personas bajo ciertas condiciones. ¿Qué condiciones? Esta web os permite escoger o unir las condiciones de la siguiente lista »
by.large_petit
Reconocimiento (Attribution): En cualquier explotación de la obra autorizada por 
la licencia hará falta reconocer la autoría.
nc-eu.large_petit
No Comercial (Non commercial): La explotación de la obra queda limitada a 
usos no comerciales.
nd.large_petit
Sin obras derivadas (No Derivate Works): La autorización para explotar la obra no incluye la transformación para crear una obra derivada.
sa.large_petit
Compartir Igual (Share alike): La explotación autorizada incluye la creación de 
obras derivadas siempre que mantengan la misma licencia al ser divulgadas.
Con estas condiciones se pueden generar las seis combinaciones que producen las licencias Creative Commons:
 by_petitReconocimiento (by): Se permite cualquier explotación de la obra, incluyendo una finalidad comercial, así como la creación de obras derivadas, la distribución de las cuales también está permitida sin ninguna restricción.
 by-nc.eu_petitReconocimiento – NoComercial (by-nc): Se permite la generación de obras derivadas siempre que no se haga un uso comercial. Tampoco se puede utilizar la obra original con finalidades comerciales.
 by-nc-sa.eu_petitReconocimiento – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No se permite un uso comercial de la obra original ni de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
 by-nc-nd.eu_petitReconocimiento – NoComercial – SinObraDerivada (by-nc-nd): No se permite un uso comercial de la obra original ni la generación de obras derivadas.
 by-sa_petitReconocimiento – CompartirIgual (by-sa): Se permite el uso comercial de la obra y de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.
 by-nd_petitReconocimiento – SinObraDerivada (by-nd): Se permite el uso comercial de la obra pero no la generación de obras derivadas.
Obtener la licencia
Cuando hayas hecho tu elección tendrás la licencia adecuada para tu trabajo expresada de tres formas:
  • Commons Deed: Es un resumen fácilmente comprensible del texto legal con los iconos relevantes.
  • Legal Code: El código legal completo en el que se basa la licencia que has escogido.
  • Digital Code: El código digital, que puede leer la máquina y que sirve para que los motores de búsqueda y otras aplicaciones identifiquen tu trabajo y sus condiciones de uso.
Utilizar la licencia
Una vez escogida la licencia tienes que incluir el botón Creative Commons “Algunos derechos reservados” en tu sitio, cerca de vuestra obra. Este botón enlaza con el Commons Deed, de forma que todos puedan estar informados de les condiciones de la licencia. Si encuentras que tu licencia ha sido violada, entonces tendrás las bases para poder defender tus derechos.

miércoles, 2 de octubre de 2013

Edició de vídeos a Youtube

Hola a tothom!
Faig aquesta entrada per explicar el que vam fer a la classe de GTIC el dilluns. A aquesta classe ens van explicar com es poden editar els vídeos amb el propi editor que té YouTube. Per començar has de pujar els vídeos que vols editar i juntar entre ells, a continuació hem d'anar on posa pujar vídeos i en aquesta pantalla a la dreta ens surt un botó on posa editor de vídeo i sota d'aquest títol posa editar, hem de clicar allà. Una vegada allà col·loquem els vídeos que volem juntar i aquí podem afegir vídeos que no son nostres però que tenen creative commons, que explicaré el que és a una altre entrada, també podem afegir fotografies del nostre ordinador, podem posar un àudio, tot i que també podem utilitzar un vídeo nostre com a àudio col·locant-lo al lloc de la música, després podem afegir una transició i lletra. Quan tenim posats els vídeos si considerem que un és molt llarg el podem fer més curt arrossegant els costats, també podem posar un vídeo dues vegades o retallar un tros i possar-lo més endavant o més enrere.

A continuació perquè veieu com queda un vídeo després d'editar-lo a YouTube us penjaré la pràctica que vam fer per parelles. Al nostre vídeo podreu veure com hem recitat una cançó infantil que es diu el bolet. Com podreu veure són uns dibuixos que representen les frases que anem recitant.


martes, 1 de octubre de 2013

Frere Jacques

Aqui us deixo la cançó de Frere Jacques que hem fet avui a la classe de música a la pàgina web noteflight.
Es una pàgina que serveix per crear partitures y escoltarles com podeu veure a continuació.


lunes, 23 de septiembre de 2013

Els RSS

A la nostra tercera classe de GTIC ens han ensenyat com podem guardar les webs d'interes endreçades en carpetes, això ens serveix per tenir les webs que consultem a un aparell a qualsevol altre aparell, per exemple, podem posar a les nostres webs d'interès una pàgina al nostre smartphone i que ens surti al nostre portàtil o tablet, per fer això hem d'iniciar sessió a google chrome i sincronitzar el compte. Per endreçar les webs d'interes en carpetes hem d'anar a la part dreta de la pantalla del google chrome i fer clic a les tres ratlles que veiem, una vegada hem fet clic allà li donem a marcadors i quan hem fet clic busquem on posa administrador de marcadors. Quan fem clic aqui se`ns obre una pantalla on hem de clicar a organitzar i allà hem de clicar a crear carpeta i podem posar les webs que tinguem als marcadors a la carpeta que hem creat.
Un altre tema del qual hem parlat a aquesta sessió es de com podem endreçar les pàgines que normalment mirem. Per fer això hem de entrar a Netvibes, que és una pàgina web on podem veure una mica per sobre el que hi ha a les pàgines que tenim guardades. Per guardar a aquesta pàgina les webs que volem hem de buscar la RSS i posar-la on ens diu afegir, allà li cliquem a canals  i al primer requadre que ens surt hem de posar la RSS que hem agafat de la pàgina que volguem veure.

En aquest link podeu trobar més informació sobre els RSS:

A continuació us deixo un video on explica que són els lectors RSS:



Per últim, hem parlat sobre scoop.it que es una pàgina on podem buscar informació sobre un tema més concret que google, perquè en aquesta pàgina la gent escull l'informació que vol i recomana les pàgines que veuen que tenen una bona informació.

Les webquests

Bon dia!
Un altre activitat que hem de fer per a la classe de GTIC es penjar un video per tal de fer una pràctica de com fer-ho.
Per penjar el vídeo el primer que hem de fer és copiar el codi embed d'aquest, en aquest cas el trobarem dalt del vídeo on posa embedir.




Una vegada cliquem ens surt una petita pestanya amb el codi embed i un boto on diu copia on hem de clicar.



Quan fet això tornem a l'entrada on
volem penjar el vídeo i on posa HTML cliquem i enganxem el codi embed del vídeo i ja el tindrem penjat.


Per aconseguir posar el vídeo a la mida que volgueu heu de canviar la mida al codi embed, això es fa on posa height i l'altre mida l'heu de canviar on posa width.
A continuació penjo el viíeo sobre les webquests, aquest vídeo ens explica el treball que han fet ha una escola sobre les constel·lacions zodiacals.
A la pagina on trobem aquest vídeo també podem trobar molta informació sobre les matèries que normalment tenen els nens a les escoles.

  Edu3.cat

Google Drive

A la nostra sengona classe de GTIC hem començat a utilitzar el google drive amb el qual hem fet un treball en grup. Al meu grup hem decidit fer aquest treball sobre els portatils vs els llibres digitals. Per fer aquest treball en grup amb el google drive primer una persona del grup ha hagut de compartir el document amb la resta del grup i després la resta de persones hem pogut escriure i editar el document de google drive.
Aquest treball està compost per un document, una presentació i un formulari.
A continuació us penjo el resultat final del treball perquè pogueu fer-li un cop d'ull.

Document:



Presentació:




Formulari:




lunes, 16 de septiembre de 2013

Presentació

Hola em dic Raquel estic estudiant primer de Educació Infantil a Blanquerna.
He creat aquest blog a la meva primera classe de GTIC i aniré explicant el que fem i aprenem a classe.